sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Huulirasvariippuvuudesta

Törmäsin tässä jokin aika sitten Dermosilin sivuilla artikkeliin otsikolla Mistä johtuu huulivoideriippuvuus? Asiasta kiinnostuneena ja oikeasti huulirasvaa tarvitsevana (miten joillakin ihmisillä ei rohdu huulet ollenkaan?) klikkasin ja luin artikkelin.

Tärkeintä on selvittää, mitä öljyä huulirasva sisältää. Artikkelissa kerrotaan kuinka huulirasvat, jotka sisältävät kasviperiäisiä öljyjä hoitavat ja pehmentävät huulia, kun taas mineraaliöljyt, joita saadaan raakaöljyteollisuuden sivutuotteena, muodostavat iholle peittävän kerroksen, joka antaa hetkellisesti pehmeän tunteen, kunnes iho pestään ja öljyn vaikutus häviää. Kasviperäiset öljyt siis tukevat ihon omia hyödyllisiä toimintoja ja tehostavat ihon kykyä sitoa kosteutta, kun taas mineraaliöljyt tukkivat ihohuokosia ja vaikeuttavat ihon luontaisia toimintoja. Näin iho tulee riippuvaiseksi öljystä. Mineraaliöljyjä ovat mm. vaseliini ja parafiiniöljy. Mineraaliöljyt ovat tavallisia niiden edullisen hinnan sekä  sen takia, että ne harvoin aiheuttavat allergisia reaktioita. Kasviöljyt eivät aiheuta iholle riippuvuutta. Mm. oliivi-, manteli- ja auringonkukkaöljy ovat kasviöljyjä. Tuotteiden sisällysluetteloissa kasviperäiset öljyt tunnistaa englannin- tai latinankielisestä kasvin nimestä sekä loppuosasta -oil tai extract, joita usein käytetään.

Syynäsin vähän mitä omistamani huulirasvat sisältävät ja tässä tulos:

Lip Smackerit: Risiiniöljy, seesamiöljy ja vehnänalkioöljy kasvisöljyjä, sisältää myös mineraaliöljyä ja parafiinia.

Baby Lipsit: Eivät sisällä öljyjä vaan voita, vahaa, hunajaa ja uutetta.

Oriflame: 
Tender Care: Parafiini.
Veryme Color Mania Balm Grapefruit Kiss: Risiiniöljy, avokadoöljy ja parafiini.  
Veryme Happy Lips Fresh Berry: Manteliöljy.

Blistex Satin Gloss: Kookosöljy, risiiniöljy, aloe lehtiuute ja muskottipähkinänsiemenöljy.

Carmex: Parafiini.

Kun olen näitä huulirasvoja käyttänyt, olen kyllä huomannut eron Carmexin ja Lip Smackerien välillä. Samoin Tender Caren ja Oriflamen muiden huulirasvojen välillä. Ja se ero on, että Carmexin ja Tender Caren imeytymisen jälkeen huomaa, että huulet kaipaavat lisää kosteutusta. Kun taas Lip Smackerit ja Oriflamet Tender Carea lukuun ottamatta jättävät huulet todella miellyttävän tuntuisiksi eikä huulirasvaa tarvitse heti lisätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...